Zonder future skills geen future organisatie

Menselijk kapitaal is niet langer een productie-eenheid maar een individu met talenten en een purpose. Een doel wat hoger reikt dan alleen de salaris-strook. Bedrijven met een heldere purpose scoren beter dan hun concurrentie. Het menselijk kapitaal is anno nu niet toegerust voor de uitdagingen van de toekomst.

De skills gap is er voor iedereen. De voorsprong is voor diegene die het karakter hebben om er nu iets aan te doen. Die business unusual durven te omarmen, terwijl de business as usual ogenschijnlijk rustig doorloopt.

dutch brengt toekomst en talenten bij elkaar in een Circle of Impact. Gericht op een duidelijk business doel verbinden we interne en externe mensen met elkaar vanuit de rollen die er vervuld moeten worden. On the job trainen en begeleiden we ze om met de future skills de beoogde impact te realiseren. Zo bouwen we aan de future  van de organisatie. Met elkaar maken we business unusual tot een welkome gast.

 

Circle of Impact voor optimaal resultaat

In de impact circles leren we al doende het team de future skills en zien we hoe de talenten functioneren. Tegelijkertijd werken we samen met de huidige management-lagen aan die nieuwe manier van werken die past bij de onzekere toekomst en de behoeften van de nieuwe talenten. Uit het juiste hout gesneden mensen, met de skills die op dat moment nodig zijn en die passen bij hun talenten. In een organisatie die doordrongen is van de noodzaak en urgentie. In een samenwerking die agile is. Daarmee kan je met een gerust hart elke gewenste transformatie aanpakken.

Onze aanpak belooft meer. Toegang tot meer future skills, de mogelijkheid om medewerkers in circles van andere organisaties te plaatsen, de flexibiliteit om snel en adequaat op te schalen en een effectiever management waarmee we de bezieling van de organisatie sterk kunnen verbeteren met dito impact op de bottom line.

Image
Image