Een Future Skills Masterclass voor toekomstige leiders

Rowan Hordijk Changemakers, Future skills, Masterclass, Toekomst van werk

Het is nu of nooit. Welke baan ligt er voor jou in het verschiet tijdens of na Corona? Zou je, jouw baan meer als betekenisvol of bullshit omschrijven? Kortom, waar ligt jouw stip op de horizon? Vragen die velen van ons op dit moment beantwoorden. Soms getriggerd door ontslag, soms omdat we nu eenmaal meer tijd voor reflectie (thuis) hebben. Desalniettemin hierna handelen is een absolute tweede. Graag laten we jullie zien hoe Circles of Future Skills hiermee aan de slag ging binnen zowel de bancaire als zorgwereld.

Een nieuwe werkelijkheid van werk

De uitdagingen van de 21e eeuw vragen om een nieuwe mind & skillset. Echte verandering begint klein en bij jezelf. Neem bovenstaande vragen nou. Dit beantwoorden is stap één. Daarna is het pas logisch om vooruit te kijken. Welke talenten of sterktes heb ik? Hoe wil ik deze inzetten? Welke nieuwe vaardigheden zijn daarbij praktisch om te leren? Enzovoort.

In een Future Skills Masterclass namen we professionals van de Rabobank en de Nederlandse Vereniging van Ziekenhuisapothekers mee welke nieuwe werkelijkheid van werk zij tegemoet gaan. Volgens ons een belangrijke stap om regie op je eigen toekomst te kunnen nemen. Waarbij de ware kracht zit in het continue blijven reflecteren, leren en jezelf ontwikkelen. Of je nu 30, 40 of 50 jaar jong bent, een nieuwe werkelijkheid is voor iedereen weggelegd. Lees je mee?

De bankier van de toekomst

Omgaan met continue verandering is standaard voor de bankmedewerker anno nu. Weten hoe je hier als toekomstig leider mee omgaat is dus essentieel. Dit was onder andere aanleiding voor een Future Skills Masterclass voor een groep Rabobank professionals of beter gezegd, hun Jong Rabo afdeling. Verandering zoals, het werken vanuit rollen in plaats van functies, cross-functioneel samenwerken tussen afdelingen, mee kunnen bewegen met trends rondom robotisering en de aanscherping van wet- en regelgeving. Sterk in je schoenen staan en tegelijkertijd kunnen meebewegen dus. Dit vraagt om een authentiek leider, met oog voor politiek, mensenkennis en gevoel voor netwerken, binnen en buiten de bank om.

Tijdens deze Masterclass namen we als basis het ‘Purpose gesprek’. Waarbij ervaringen delen en leren van elkaar centraal staat. Vragen die hierbij gesteld worden zijn; waar kom jij je bed voor uit? En welke (spreekwoordelijke) ‘stip’ jaag jij na? Andere thema’s om bij stil te staan zijn onderwerpen rondom de zogenaamde ‘human resource waste’; de burn-outs, bore-outs en bullshit jobs. Herkenbaar of helemaal niet?

De climax van de avond was het rollenspel tussen Jong Rabo deelnemers en Rabo coaches, virtueel en in een intieme setting. Het resultaat? 30+ jonge Rabobank medewerkers van onder de 35 jaar uit alle gelederen van de organisatie die concreet hebben gewerkt aan hun eigen ‘purpose’, future skills en zijn geactiveerd om ‘meer menselijke maat’ in hun team en organisatie te verwezenlijken.

Super bedankt voor de interessante activiteit bij Jong Rabo vandaag over future skills en het delen van jouw visie op de toekomst van werk en onze rol van young professionals.’’

– Marketeer, Bestuurslid Jong Rabo

De zorgprofessional van de toekomst

Is iemand die multidisciplinair werkt om samen met andere afdelingen en zorgverleners optimale patiëntenzorg te realiseren. Dit geldt dus ook voor een groep jonge ziekenhuisapothekers uit Nederland van het Jong NVZA. Hun werk is complex en uitdagend, en zeker tijdens ‘je AIOS-tijd’, oftewel hun opleidingstraject, wordt er veel van jonge ziekenhuisapothekers gevraagd. Het vooruitzicht is vaak een leidinggevende rol, maar hoe bereid je, je hier nu goed op voor?

Deze vraag was aanleiding voor het gezamenlijk starten van een Future Skills Masterclass. We startte wederom met het ‘Purpose gesprek’. Naast eerder genoemde mantra (zie ‘de bankier van de toekomst’) vroegen we eenieder expliciet stil te staan bij de vraag of ze de ‘human resource waste’ herkenden uit ons inleidende verhaal. Een NOS nieuwsbericht uit 2015 wat aangaf dat ‘1 op de 3 apothekers kampt met burn-outklachten’. Na deze interactieve en prikkelende kennismaking onderling, konden we ons focussen op deel 2: future skills.

We vroegen de 20 deelnemers, afkomstig uit diverse ziekenhuizen door heel Nederland, welke skills uit ons future skills menu (zie ook afbeelding 1) voor hen het belangrijkst waren. Dit is wat ze antwoordden;

1) Essential Skills – 14 stemmen; 2) Business Skills – 12 stemmen;

3) Impact Skills – 12 stemmen en; 4) Digital Skills – 8 stemmen

 

Afbeelding 1: Het Future Skills Menu | zie hier de link naar ons future skills menu

Duidelijk is dat het leren van diverse skills nodig is, waarbij de essentiële vaardigheden bovenaan staan. Onze boodschap tijdens deze sessie was: skills zijn de valuta van de toekomst. Ongeacht welke vaardigheden voor jou of jouw beroepsgroep wenselijk zijn, de belangrijkste skill is die van het willen blijven leren van nieuwe vaardigheden.

 Heel interessant, in een korte tijd verschillende onderdelen aangestipt die jezelf aan het denken zetten. Leerzaam!’’

– Ziekenhuisapotheker in opleiding, Lid Jong NVZA

 

Circles of Future Skills streeft naar #morehumaninterest in organisaties door veranderingen en leer-/ontwikkeltrajecten te benaderen vanuit de menselijke maat. Dit doen we door mensen toekomstgerichte vaardigheden te leren, vanuit een combinatie van hun purpose, talenten en het realiseren van waarde voor individu én organisatie.

Deel dit bericht