Aankondiging: Samenwerking met Circle Economy

Rowan Hordijk Circulaire economie, Nieuws, Samenwerking, Skills Tekort, Toekomstwerk

Vandaag de dag zijn samenwerkingen hard nodig, bovenal om de Sustainable Development Goals en transities naar een nieuwe werkelijkheid in diverse industrieën waar te maken. Dit vraagt om nieuwe vergezichten, business modellen, en mindset en skillset. Om deze reden slaat Circles of Future Skills de handen ineen met Circle Economy, een organisatie die zich richt op het praktisch en schaalbaar versnellen van de circulaire economie.

Circle Economy: de nieuwe werkelijkheid is circulair

Circle Economy is een sociale onderneming die met hun leden en partners (nieuwe) industriële systemen ontwikkelt. Systemen die vanuit het design al herstellende eigenschappen hebben door de groei en grondstofbehoefte los te koppelen.

Circle Economy versnelt de transitie naar een circulaire economie door inzicht te bieden in wat een circulaire toekomst zou kunnen zijn voor een organisatie, keten of de wereld en scenario’s te ontwikkelen hoe daar te komen. Verder biedt Circle Economy een krachtig netwerk, middelen en ervaring aan de leden van haar coöperatie om deze scenario’s werkelijkheid te laten worden.

Krachten bundelen voor het ‘Circular Jobs Initiative’

Wanneer wij over talenten praten met organisaties bedoelen we de sterktes die mensen bezitten. Ditzelfde geldt hoe we tegen onze partnerships aankijken. In onze coalitie van welwillenden betrekken we graag partners die ons versterken en samen die nieuwe werkelijkheid willen realiseren.

Dit is hoe wij onze krachten bundelen:

  • Circle Economy in te zetten op jouw organisatievraagstukken en het opzetten van Circles of Impact waar circulariteit een kernonderwerp is;
  • Informatie te delen vanuit onze ervaring op de werkvloer voor CE’s ervaring in onderzoek;
  • Ons nationale netwerk voor CE’s internationale netwerk;
  • Het oplijnen van onze missies; No more ‘Human Waste’ en ‘Asset Waste’;
  • Het oplijnen van onze doelstellingen  ‘more human interest’ en ‘more circular economy interest’

De eerste samenwerking met Circle Economy zal tijdens de kick-of van hun Circular Jobs Initiative in Amsterdam zijn. Tijdens het event ‘The Future of Jobs in the circular economy’ delen wij onze visie en ervaring met de toekomst van werk en nemen genodigde profit en non-profit organisaties mee in onze verhalen van de Nederlandse werkvloer.

Het Circular Jobs Initiative is een kenniscentrum dat zich inzet voor een rechtvaardige circulaire transitie van de arbeidsmarkt. Het initiatief brengt hiervoor werkgevers, werknemers, overheden, internationale organisatie, onderwijsinstellingen en onderzoeksorganisatie bijeen.

Met de ondersteuning van de Goldschmeding Stichting ontwikkelt en deelt het initiatief kennis en expertise over de toekomst van werk in de circulaire economie.

Meer weten over onze samenwerking en/of over Circle Economy? Op 11 maart aanstaande is de kick-off van het ‘Circular Jobs Initiative’.

Wat betekent dit voor jou?

Door middel van CE’s onderzoek en onze implementatie in de praktijk, zorgen we dat de toekomst van werk voor jou, jouw collega’s en organisatie zal werken. Het onderzoek van Circle Economy richt zich ondermeer op de volgende onderwerpen; ‘skilling the workforce’; ‘quality of work’ en ‘inclusive jobs’.

Met onze Impact Circle, het ‘learning-on-the-job’ model dat werkt voor organisaties en individuen, kunnen wij het onderzochte daadwerkelijk naar de werkvloer vertalen.

Pionierend onderzoek gecombineerd met innoverende realisatie dus!

Circles of Future Skills streeft naar #morehumaninterest in organisaties door veranderingen en leer-/ontwikkeltrajecten te benaderen vanuit de menselijke maat. Dit doen we door mensen toekomstgerichte vaardigheden te leren, vanuit een combinatie van hun purpose, talenten en het realiseren van waarde voor individu én organisatie.

Deel dit bericht